Aankondiging Symposium Gevorderde Lezers met Dyslexie

Laatste promotie langlopend onderzoek dyslexie: Dutch Dyslexia Programme

Vrijdag 11 januari 2019 vindt het afsluitend symposium plaats over de laatste fase van een groot onderzoek dat in 1998 van start ging: het Langlopend Onderzoek Dyslexie, ook wel bekend onder de naam Dutch Dyslexia Programme (DDP). In totaal 300 kinderen mét en zónder familiair risico op dyslexie zijn intensief gevolgd vanaf de leeftijd van 2 maanden tot 14 jaar. De dag vóór het symposium verdedigt Ellie van Setten om 16.15  in het academiegebouw haar proefschrift getiteld: ‘Neurolinguistic profiles of advanced readers with developmental dyslexia’.

Eerdere publicaties van het DDP betroffen de vroege risicofactoren en het beginnend lezen van kinderen met dyslexie en een familiair risico op dyslexie. Dit proefschrift én het symposium richten zich vooral op de fase van het gevorderd lezen: eind basisonderwijs, en voortgezet en hoger onderwijs.

Het symposium is breed toegankelijk voor zowel wetenschappers als mensen uit de praktijk. De openingslezing van Ellie van Setten is gericht op een breder algemeen publiek, waaronder mensen met dyslexie.

Het symposium vindt plaats in het academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. De voertaal is Nederlands.

Op de pagina Symposium: Gevorderde Lezers met Dyslexie vindt u meer informatie over het symposium en kunt u registreren

BoekenSymposium

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s