Voortgang van het onderzoek

Het is een tijdje stil geweest op de website over het dyslexie onderzoek. Dit komt doordat we druk bezig zijn met het verzamelen van data. Inmiddels hebben twee leeftijdsgroepen kinderen deelgenomen aan het onderzoek. Dit voorjaar wordt de laatste groep uitgenodigd en kan het analyseren beginnen!  We hopen dat de eerste resultaten in 2014/2015 gepubliceerd kunnen worden.

Inmiddels is in samenwerking met onze collega’s uit Amsterdam ook een kort gedragsonderzoek in Nijmegen opgezet voor kinderen in groep 8. Ook dit onderzoek wordt dit schooljaar afgerond. Daarnaast is in Groningen ook onderzoek gedaan bij studenten met dyslexie met behulp van EEG om te kunnen onderzoeken of dyslexie ook invloed heeft op het functioneren van de hersenen bij volwassenen. 

Tot slot zijn we ook begonnen met het opzetten van een (voorlopig) laatste testronde van het onderzoek. Deze zal plaatsvinden wanneer de kinderen in de eerste of tweede klas van het voortgezet onderwijs zitten. In dit onderzoek willen we opnieuw naar de hersenen kijken en daarnaast zullen we ons richten op het leren lezen en schrijven in het Engels. Er is begin februari een aanvraag ingediend bij de medisch ethische commissie voor dit onderzoek. Wanneer deze is goedgekeurd zal er meer informatie over dit onderzoek op de site komen en zullen de ouders van de oudste kinderen als eerste worden benaderd. We hopen dat dit onderzoek nog voor het einde van dit schooljaar van start zal gaan!books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s